Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim .

Samen voor Zero: zo werkt het:

Nederland moet BVD vrij worden.
Dit streven hebben Zuivelnl, LTO, NZO en SBK vertaald in een monitoringsprogramma welke sinds een jaar actief is. Voor BVD houdt dit in dat BVD virus dragers worden opgespoord en er wordt gemonitord wordt of er contact met virus is geweest, onder ander door het testen op aanwezigheid van antistoffen.

Dit is een uitstekende manier om de besmettingsdruk in korte tijd naar beneden te krijgen en te zorgen dat er minder virus de ronde doet in Nederland. Maar volledig virusvrij worden is moeilijk. Daarnaast is er voor vleesvee geen verplichting om aan BVD bestrijding te doen.

Het BVD vrij krijgen van je bedrijf begint daarom altijd aan de basis: zorgen dat BVD virus geen vat krijgt op het bedrijf. Dit doe je door een goede bioveiligheid om zoveel mogelijk te voorkomen dat er virus op het bedrijf komt en vaccinatie om de veestapel te beschermen.

BVD bestrijding begint aan de basis: met goede bioveiligheid en vaccinatie.

Samen voor Zero
Boehringer Ingelheim helpt veehouders in Nederland om BVD vrij te worden en te blijven. Met workshops over bioveiligheid en een vaccin dat bescherming biedt tegen BVD type 1 en 2, Bovela. En Boehringer Ingelheim maakt de strijd tegen BVD nog makkelijker.

Voor elk 2 nieuwe Bovela gevaccineerde dieren in 2019, doneert Boehringer 1 Bovela vaccin aan Nederland in 2020. Samen gaan we voor Zero BVD in Nederland!

Deelname aan deze actie gaat via dierenartsenpraktijken. Ook meedoen? Laat hier uw gegevens achter en wij informeren uw dierenarts.

Spelregels
Voor elke 2 nieuwe Bovela gevaccineerde dieren in 2019 in Nederland, doneert Boehringer Ingelheim 1 Bovela vaccin in 2020.
  • Getoonde doseringen in jackpot zijn gebaseerd op ramingen. Deze kan afwijken van de werkelijk gerealiseerde jackpot bij deelnemende dierenartsenpraktijken.
  • De jackpot wordt gevormd door de groei van het aantal verkochte doseringen in 2019 ten opzichte van 2018 door de toename van bedrijven die met Bovela vaccineren. De jackpot kan dus ook per deelnemende praktijk verschillen.
  • De uitvoering van het project Samen voor Zero vindt altijd plaats via deelnemende dierenartsenpraktijken.
  • Vaccinatie vindt altijd plaats via deelnemende dierenartsenpraktijken.
  • Op basis van deze actie kan geen aanspraak worden gemaakt op gratis vaccins vanuit anderen dan dierenartsen van deelnemende praktijken.
  • De doseringen in de pot worden begin 2020 uitgekeerd aan de deelnemende praktijken in de vorm van gratis product.
  • De dierenartsenpraktijken is zelf verantwoordelijk voor verdeling onder de Bovela gebruikers en de vorm van uitkering.