Veehouders

Nieuwsbrief veehouders - Mei 2018

Nieuw: Boehringer Ingelheim lanceert internal teatsealer Ubroseal®

Boehringer Ingelheim Animal Health Netherlands breidt haar uiergezondheidsportfolio verder uit. Onlangs werd al de nieuwe lactatie injector met benzylpenicilline Ubropen® geïntroduceerd. Een eerste keus injector met eenmaal daagse toediening en een flexibele behandelingsduur van 3 tot 5 dagen.

Het portfolio wordt verder uitgebreid met de nieuwe internal teatsealer Ubroseal®. Ubroseal® is voor alle koeien in elke droogstand ter preventie van nieuwe intramammaire infecties tijdens de droogstand. Een teatsealer vermindert ook de kans op nieuwe intramammaire infecties en klinische mastitis na afkalven. Ubroseal® kan met en zonder antibiotica droogzettherapie worden toegepast. De injector heeft  een korte zuigerlengte voor ergonomische toediening (minder belastend voor hand en pols). Laat de gezondheid van uw melkkoeien niet aan het toeval over en bescherm elke droogstaande koe op uw bedrijf met Ubroseal®.

Voor meer informatie zie de bijsluiter of klik hier.
Ubroseal afbeelding

Na BVD-uitbraak geen twijfel meer over vaccineren

Een uitbraak van BVD kan veel schade opleveren. In samenwerking met Boehringer Ingelheim tekende Veeteelt IBR/BVD de ervaringen op van de familie Te Vaanholt uit Barchem. Lees hier de bedrijfsreportage.

Bovela

Bovela® en BVD vrij routes

Het opsporen van drager dieren geeft geen bescherming tegen BVD. De enige manieren om tegen BVD te beschermen zijn biosecurity maatregelen en vaccinatie. Bovela® kan gebruikt worden in combinatie met jongvee antistoffen en oorbiopten.

Kaart Bovela en BVD routes