Veehouders

Nieuwsbrief veehouders - Maart 2018

Leverbot afbeelding


Nieuw:
 Distocur®, de oplossing voor leverbot bij melkgevend vee

Boehringer Ingelheim introduceert DISTOCUR® als geregistreerd middel voor de bestrijding van leverbot bij melkgevend vee. Acute leverbot is een zware besmetting waarbij grote aantallen leverbotlarven door de lever trekken, waardoor de koe kan sterven. Deze acute vorm komt gelukkig niet vaak voor. De chronische vorm, die vaker voorkomt, kan lang onopgemerkt blijven en veroorzaakt…

Brochure Distocur


Bovela
® en BVD vrij routes

Het BVD-virus ondermijnt het immuunsysteem. Hierdoor worden dieren sneller ziek door andere ziekteverwekkers, waarvoor vaak antibiotica moeten worden ingezet. Mede doordat BVD de algehele weerstand van runderen aantast, wordt het beschouwd als een van de schadelijkste infectieuze aandoeningen in de rundveehouderij. Daarom is het belangrijk om BVD vrij te worden en je bedrijf ook BVD vrij te houden.

Het opsporen van drager dieren geeft geen bescherming tegen BVD. 
De enige manieren om tegen BVD te beschermen zijn biosecutity maatregelen en vaccinatie.

 

Eénmalige BVD vaccinatie, 
1 jaar bescherming

  - Bescherming tegen 
    type 1 en 2

  - Voorkomt het bestaan 
    van dragerdieren

  - Vaccineren is vooruitzien

Bekijk hier de kaart Bovela en BVD vrij routes

 

Melkveehouders zien noodzaak bescherming BVD-vrij rundvee

Melkveehouders zijn overtuigd van de noodzaak om hun BVD-vrije rundveestapel te beschermen tegen insleep van de ziekte. Dit blijkt uit een enquête van Boehringer Ingelheim die door zo'n 500 veehouders werd ingevuld. Melkveehouders zien aanvoer van dieren als grootste risicofactor om BVD op het bedrijf te introduceren. Een meerderheid van de ondervraagden noemt vaccineren tegen BVD de toekomst.