Veehouders

Nieuwsbrief veehouders - Juni 2018

Let op – Gevaar voor wormen!

Na een vrij natte start van het voorjaar heeft de zon nu haar kracht gevonden en lijkt het wel zomer! De koeien kunnen naar buiten en het weideseizoen is officieel afgetrapt. Dit is ook het moment om goed de vinger aan de pols te houden over de wormstatus van het land en de koppel. Eitjes die op het land liggen kunnen in deze warme en vochtige omstandigheden al binnen een paar weken uitgroeien tot volwassen larven. Een (te grote) wormbesmetting kan de gezondheid van uw dieren aantasten en de melkproductie verstoren.

Voor maagdarmwormen geldt: hoe zwaarder de besmetting hoe groter het productieverlies. Dit kan een kilo tot zelfs 2 kilo per dag verlies zijn. Over de gehele lactatieperiode loopt de derving op tot meer dan 100,- per koe. Het is dus zaak om de wormstatus goed te controleren en indien nodig een ontwormingsbehandeling in te zetten.

Meer weten over wormen en de schade die ze aanrichten? Kijk ophttps://www.tankmelkonderzoek.nl/veehouder/wormen/.

Wilt u ook een goede status van uw koppel krijgen? Vraag uw dierenarts naar de mogelijkheden van tankmelkonderzoek.

Behandel een wormbesmetting met Eprinex. Klik hier voor de voordelen!


Teatsealer Ubroseal® instructiekaart beschikbaar

Boehringer Ingelheim Animal Health heeft haar uiergezondheidsportfolio verder uitgebreid met de nieuwe internal teatsealer Ubroseal®.

Deze teatsealer is voor alle koeien in elke droogstand ter preventie van nieuwe intramammaire infecties tijdens de droogstand. Ubroseal®vermindert ook de kans op nieuwe intramammaire infecties en klinische mastitis na afkalven. Laat de gezondheid van uw melkkoeien niet aan het toeval over en bescherm elke droogstaande koe op uw bedrijf met Ubroseal®.

Het hygiënisch toedienen van de teatsealer is erg belangrijk! Daarom hebben wij voor u een geplastificeerde instructiekaart  gemaakt die bij uw dierenarts gratis te verkrijgen is. Vraag uw dierenarts hiernaar.

Voor meer informatie over Ubroseal klik hier.

 

Nieuwe verpakking Benfital®Plus 

De Benfital® Plus kratten met hierin de zakjes, zijn tegenwoordig geel van kleur. De inhoud is niet gewijzigd. Benfital® Plus is het aanvullend dieetvoeder voor kalveren met diarree of het risico daarop.

Klik hier voor de brochure