Veehouders

Nieuwsbrief veehouders - Februari 2019

Ubroseal®; makkelijk toe te dienen

Ubroseal® heeft een flexi-cap, hiermee kunt u een korte of lange injector punt gebruiken. Bij het verwijderen van de dop kunt u met het afbreken van alleen het bovenste kleine dopje de korte punt van de injector gebruiken. Feit: Niet alle teatsealers hebben de flexi-cap, Ubroseal wel. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen van slotgat en tepelkanaal verminderd. Ook is er minder kans op het inbrengen en omhoogduwen van mastitisverwekkers.

Behandeling met eerste keus injector is een juiste keus

Kernpraktijken Rundvee en Boehringer Ingelheim Animal Health hebben een prevalentiestudie gedaan om beter zicht te krijgen op de verschillende verwekkers van klinische mastitis. Kernpraktijken Rundvee is een vereniging van 13 dierenartsenpraktijken verdeeld over Nederland. Samen werken zij aan een goede diergezondheid en een optimaal dierenwelzijn.

Doel van dit onderzoek was in kaart te brengen welke verwekkers gevonden worden bij een graad 1, graad 2 of graad 3 mastitis, om zo tot een juiste therapiekeuze te komen. De veehouders werd geadviseerd graad 1 en 2 mastitis met een nieuwe eerste keus penicilline injector te behandelen en graad 3 mastitis zoals gebruikelijk volgens het bedrijfsbehandelplan. Het geven van een pijnstiller werd geadviseerd bij elke klinische mastitis (graad 1, 2 en 3). In totaal werden 412 melkmonsters onderzocht van 85 veehouders, waarvan de uitslagen zijn weergegeven in Figuur 1.De winnaar is...

Tijdens Rundvee- & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg en Gorinchem, hebben veel veehouders meegedaan aan onze BVD Knock out competitie. De winnaars ontvingen een Bovela kalverdekje. Onderstaand een compilatie van de winnaars.