Veehouders

Nieuwsbrief veehouders - April 2018

Novem® Doseringstabel

Vanwege toegenomen bewustzijn bij veehouders en brede inzetbaarheid, is het gebruik van Novem® de laatste jaren enorm toegenomen. Novem® is de meest gebruikte pijnstiller bij landbouwhuisdieren. Boehringer Ingelheim blijft zich inzetten voor dierwelzijn, pijnmanagement en gebruiksgemak voor veehouders. Download hier de doseringstabel, om de juiste dosering voor de verschillende presentaties van Novem® aan te houden.

Download de Novem® Doseringstabel


Doserings tabel


"Na BVD-uitbraak geen twijfel meer over vaccineren"

Een uitbraak van BVD kan veel schade opleveren. In samenwerking met Boehringer Ingelheim tekende Veeteelt IBR/BVD de ervaringen op van de familie Te Vaanholt uit Barchem. 

Lees hier de bedrijfsreportage


Bovela


Bovela® en BVD vrij routes

Het opsporen van drager dieren geeft geen bescherming tegen BVD. De enige manieren om tegen BVD te beschermen zijn biosecutity maatregelen en vaccinatie. Bovela® kan gebruikt worden in combinatie met jongvee antistoffen en oorbiopten.

Nieuwe verpakking Bovikalc® en bolusschieter

Bovikalc® en de bijbehorende bolusschieter zijn in een nieuw jasje gestoken en hebben een nieuwe verpakking. Aan de werking en doeltreffendheid wijzigt niets. Bovikalc® is nog altijd de bolus met het meeste calcium. 

Bovikalc

Wat gebeurt er bij te weinig calcium?

Is er te weinig calcium in het bloed, dan zullen zenuwsignalen en spiersamentrekkingen niet vlot verlopen. Dit is de reden waarom koeien met een Calciumtekort (=hypocalcemie of kalfziekte) staan te trillen, slap zijn, slecht overeind komen en soms niet meer op kunnen staan. Melkziekte voorkomen is belangrijk, bij symptomen van melkziekte is calcium toediening van belang.

 

Bekijk hier een korte video met uitleg