Veehouders

Nieuwsbrief dierenartsen - Oktober 2019

 

Wij zijn trots op onze boeren!

Boehringer Ingelheim ondersteund de acties!

dierenarts-nieuws-2019-10-trots-op-de-boer

 Topfokker Nico Bons start met BVD Vaccinatie

Het bedrijf van de familie Bons, Bons Holsteins, is geen doorsnee melkveebedrijf. Alle activiteiten staan in dienst van de topfokkerij. Zo ook de diergezondheid, er worden kosten nog moeite gespaard om koeien in topconditie te krijgen en te houden. En op het gebied van dierziektes de hoogste statussen te verkrijgen.
Wat betreft BVD twijfelde Bons jarenlang, wel of niet vaccineren. Niet vaccineren betekent continue het gevaar op de loer van het binnenhalen van dit virus. Een BVD uitbraak zou betekenen dat de opbrengst van verkoop van dieren en embryo's naar beneden keldert.

Risico's te hoog; Bons start met vaccineren Bovela®

In de omgeving van het bedrijf van Bons zijn de afgelopen periode op bedrijven BVD besmettingen vastgesteld. In overleg met de dierenarts is na lang wikken en wegen besloten om te vaccineren met Bovela. "De risico's zijn te groot om het niet te doen, het is belangrijk dat mijn bedrijf beschermd is, vertelt Bons. "En met Bovela is dat goed voorelkaar, een keer per jaar vaccineren en volledig beschermd".

dierenarts-nieuws-2019-10-nico-brons

Actie op RMV Hardenberg

Ook dit jaar kunt u Boehringer Ingelheim bezoeken op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen. Zowel van 29 tot en met 31 oktober in Hardenberg (standnummer 416) en van 26 tot en met 28 november in Gorinchem bent u welkom op onze stand.
Bij inleveren van deze bon ontvangt u een leuke attentie op onze stand.

dierenarts-nieuws-2019-10-logo-rmv

   dierenarts-nieuws-2019-10-novem-15-jaar   dierenarts-nieuws-2019-10-novem-fan

dierenarts-nieuws-2019-10-samen-voor-zero

Samen voor een BVD vrij Nederland:
Samen voor Zero

Nederland moet BVD vrij worden. Dit streven hebben Zuivelnl, LTO, NZO en SBK vertaald in een BVD bestrijdingsprogramma welke sinds ruim een jaar actief is. Voor BVD houdt dit in dat BVD virus dragers worden opgespoord en er wordt gemonitord of er contact met virus is geweest, onder andere door het testen op aanwezigheid van antistoffen. Dit is een uitstekende manier om de besmettingsdruk in korte tijd naar beneden te krijgen en te zorgen dat er minder virus de ronde doet in Nederland. Maar volledig virusvrij worden blijkt lastig. Daarnaast is er voor vleesvee nog geen verplichting om aan BVD bestrijding te doen.

Het BVD vrij krijgen van je bedrijf begint daarom altijd aan de basis: zorgen dat BVD virus geen vat krijgt op het bedrijf. Dit doe je door:

  • Een goede bioveiligheid om zoveel mogelijk te voorkomen dat er virus op het bedrijf komt.
  • Vaccinatie om de veestapel te beschermen.

Samen voor Zero
Boehringer Ingelheim helpt veehouders in Nederland om BVD vrij te worden en te blijven. Met workshops over bioveiligheid en een vaccin dat bescherming biedt tegen BVD type 1 en 2, Bovela. En Boehringer Ingelheim helpt met de strijd tegen BVD in Nederland:
Voor elke 2 dieren die voor het eerst met Bovela gevaccineerd worden in 2019, doneert Boehringer Ingelheim 1 Bovela vaccin aan de gebruikers van Bovela in 2020. Samen gaan we voor Zero BVD in Nederland!

Lees meer