Dierenartsen

Nieuwsbrief dierenartsen - September 2018

Boehringer Ingelheim Animal Health breidt haar portfolio voor melkveehouders verder uit door de introductie van Bovikalc®Dry. Een voedingssupplement met anionische zouten in de vorm van een bolus, toe te dienen aan melkkoeien op het moment van droogzetten. Bovikalc Dry helpt om de melkproductie te verminderen. De gemiddelde productie van melkvee in Nederland ten opzichte van 100 jaar geleden is verdrievoudigd, een prestatie van formaat! Echter, bij het droogzetten van koeien, blijven de melkklieren gedurende een aantal dagen melk produceren. Melkretentie leidt tot zwelling van de uier en verhoogde druk. Zwelling en druk van de uier zorgt voor ongemak en pijn wat zich ondermeer kan manifesteren in een vermindering van de ligtijd.

 Bovikalc®Dry is vanaf heden beschikbaar via uw groothandel.

Aantrekkelijk introductieaanbod!

Neem contact op met uw Boehringer Ingelheim contactpersoon, die u meer kan vertellen over Bovikalc®Dry en het aantrekkelijke introductieaanbod voor Bovikalc®Dry.

 

BOVALTO Respi INTRANASAL®

Jonge kalveren zijn vatbaar voor luchtweginfecties. Bescherm ze met Bovalto Respi Intranasal, het vaccin dat werkt, ook in aanwezigheid van maternale antistoffen. Intranasale vaccinatie is een effectieve manier om jonge dieren te beschermen tegen luchtweginfecties door het aanspreken van de mucosale immuniteit.

Gebruik de kracht van de mucosale immuniteit met Bovalto Respi Intranasal:

  • Te gebruiken vanaf een leeftijd van 10 dagen
  • Snelle opbouw van immuniteit, vanaf 10 dagen na vaccinatie
  • Bewezen beschermingsduur van ten minste 12 weken, ook in aanwezigheid van maternale antistoffen

Nieuw webinar op Vetclass met Henk Hogeveen "Economics of mastitis treatment decisions"

Mastitis is een welzijnsprobleem, maar zorgt ook voor economische bedrijfsschade en extra arbeid. De totale kosten voor mastitis bestaan uit faalkosten en preventieve kosten. Deze twee kostenposten staan met elkaar in relatie. Als de preventieve kosten laag zijn zullen de faalkosten over het algemeen hoog zijn en andersom. Hierin zal dus een balans moeten worden gevonden. Prof. dr. ir. Henk Hogeveen bespreekt de uitkomsten van diverse onderzoeken naar mastitis bij melkkoeien en legt uit wat het economische effect is van een pijnstiller (meloxicam) bij de behandeling van mastitis op de fertiliteit.

Vetclass; nascholen vanaf de bank!