Dierenartsen

Nieuwsbrief dierenartsen - Juni 2019

Samen voor een BVD vrij Nederland: Samen voor Zero

Nederland moet BVD vrij worden. Dit streven hebben Zuivelnl, LTO, NZO en SBK vertaald in een BVD bestrijdingsprogramma welke sinds ruim een jaar actief is. Voor BVD houdt dit in dat BVD virus dragers worden opgespoord en er wordt gemonitord of er contact met virus is geweest, onder andere door het testen op aanwezigheid van antistoffen. Dit is een uitstekende manier om de besmettingsdruk in korte tijd naar beneden te krijgen en te zorgen dat er minder virus de ronde doet in Nederland. Maar volledig virusvrij worden blijkt lastig. Daarnaast is er voor vleesvee nog geen verplichting om aan BVD bestrijding te doen.  

Het BVD vrij krijgen van je bedrijf begint daarom altijd aan de basis: zorgen dat BVD virus geen vat krijgt op het bedrijf. Dit doe je door:

  • Een goede bioveiligheid om zoveel mogelijk te voorkomen dat er virus op het bedrijf komt.
  • Vaccinatie om de veestapel te beschermen.

Samen voor Zero
Boehringer Ingelheim helpt veehouders in Nederland om BVD vrij te worden en te blijven. Met workshops over bioveiligheid en een vaccin dat bescherming biedt tegen BVD type 1 en 2, Bovela®. En Boehringer Ingelheim maakt de strijd tegen BVD nog makkelijker:

Voor elk 2 nieuwe Bovela® dieren in 2019, doneert Boehringer Ingelheim 1 Bovela® vaccin aan Nederland in 2020. Samen gaan we voor Zero BVD in Nederland!

Lees meer

European Bovine Congress 2019

Het European Bovine Congress 2019 wordt van 11 - 13 september georganiseerd in 's-Hertogenbosch. Een niet te missen evenement voor u als rundveedierenarts!

Boehringer Ingelheim is hoofdsponsor van het EBC 2019 en verzorgt twee interessante lezingen op donderdagmiddag 12 september van 15.30 tot 17.00 uur:

  1. Prof. Matthias Schweizer - BVD eradication programme in Switserland
  2. Prof. Albert Osterhaus - One health approach to combatting viruses 

Tip: meld u voor 30 juni aan en bespaar op de entreeprijs!

Melkvee100Plus

Nieuws, opinie en verdieping van alle thema’s die relevant zijn voor een melkveehouder; dit is wat Melkvee100Plus te bieden heeft. En als partner van Melkvee100Plus mag Boehringer Ingelheim dit ook aanbieden aan u als rundveedierenarts.

Onlangs heeft u al het blad Melkvee100Plus in de praktijk mogen ontvangen en heeft u kennis kunnen maken met het online platform en de nieuwsbrieven. Als u interesse heeft om de wekelijkse Melkvee100Plus-nieuwsbrief te ontvangen, kunt u zich aanmelden via onderstaande link.