Dierenartsen

Nieuwsbrief dierenartsen - Februari 2019

Ubroseal; de praktische toepassing van een teatsealer!

  • Met behulp van de flexi-cap kunt u een korte of lange injector punt gebruiken. Bij het verwijderen van de dop kunt u met het afbreken van alleen het bovenste kleine dopje de korte punt van de injector gebruiken. Opmerkelijk: Niet alle teatsealers hebben de flexi-cap, Ubroseal wel.
  • Het advies is om de korte punt van de injector te bruiken. Dit is beter voor het slotgat en het tepelkanaal en geeft meer kans op een hygiënische toediening.
  • Om het toedienen prettiger te maken voor de duim en pols, hoeft de blauwe zuiger niet tot het eind ingedrukt te worden.

Bekijk hier de video. Hierop is te zien dat de speen, door gebruik te maken van de korte punt, gevuld wordt met teatsealer en het tepelkanaal makkelijk te vullen is.

Vraag uw accountmanager naar de geplastificeerde instructiekaarten voor uw klanten. U kunt deze hier ook downloaden.


 

Melkvee100Plus

Als Boehringer Ingelheim hebben wij ons verbonden aan Melkvee100Plus om thema’s in de diergezondheid te belichten en onze kennis te delen. Ook met u, als dierenarts. Daarom krijgt uw praktijk van elke editie Melkvee100Plus magazine een exemplaar kosteloos toegezonden. Melkvee100Plus verschijnt 4 keer per jaar. Elke individuele dierenarts krijgt de optie om zich aan te melden voor de nieuwsbrief van Melkvee100Plus, hiervoor ontvangt u nog een email de komende week.

Melkvee100Plus is een uitgave van weekblad Boerderij. Het bestaat uit een magazine dat 4 keer per jaar wordt uitgebracht en een website waar wekelijks nieuwe artikelen op geplaatst worden. Het richt zich op de melkveehouders van grotere bedrijven met meer dan 100 stuks melkvee, en voorziet hen van nieuws en achtergronden in de melkveesector.

Veel leesplezier!

Tijd voor vernieuwing bedrijfsbehandelplan (BBP), denk eraan om Ubropen erop te zetten!

Behandeling van klinische mastitis met een eerste keus is een juiste keus. Lees hier de uitkomsten van een prevalentiestudie die gedaan is om beter zicht te krijgen op verschillende verwekkers van klinische mastitis. Denk eraan om Ubropen® op het bedrijfsbehandelplan te zetten! Voor meer informatie over Ubropen, klik hier voor de brochure.Nieuwe website Boehringer Ingelheim ruminants

U kunt de laatste ontwikkelingen wat betreft Boehringer Ingelheim op het gebied van koeien, schapen en geiten volgen op ruminants-care.nl