Dierenartsen

Nieuwsbrief dierenartsen - December 2018

Tijd voor vernieuwing BBP, denk eraan om Ubropen erop te zetten!

Behandeling van klinische mastitis met een eerste keus is een juiste keus. Lees hier de uitkomsten van een prevalentiestudie die gedaan is om beter zicht te krijgen op verschillende verwekkers van klinische mastitis. Denk eraan om Ubropen® op het bedrijfsbehandelplan te zetten! Voor meer informatie over Ubropen, klik hier voor de brochure.

Foto Ubropen

Bovikalc Dry wint innovatie prijs Eurotier 2018

Op de Eurotier afgelopen november zijn in totaal 11 nieuwe producten genomineerd voor het predikaat „nieuw product van het jaar“. De winnaar in de categorie “diergezondheid” is Bovikalc® Dry geworden.

Bovikalc Dry is een voedingssupplement met anionische zouten in de vorm van een bolus, toe te dienen aan melkkoeien op het moment van droogzetten. Bovikalc Dry helpt om de melkproductie te verminderen.

Download brochure

Boehringer Ingelheim sponsort VEERkracht Dairy Congress 2019

Op woensdag 30 en donderdag 31 januari vindt het allereerste internationale VEERkracht congres plaats. Het thema van dit jaar is: “an inside-outside approach to dairy cow health”.

Met 5 gerenommeerde internationale keynote sprekers en 3 Nederlandse sprekers die ook praktiserend dierenarts zijn worden 3 onderwerpen vanuit verschillende perspectieven belicht. Dit zijn: negatieve energiebalans, mineralen disbalans en vruchtbaarheid. Ons doel is om u op de hoogte te brengen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent deze onderwerpen en te vertalen naar de praktijk. Voor meer informatie en tickets ga naar: https://www.veerkrachtdairycongress.com/

 

Van lnr; Mylene Handgraaf, Pieter Wiedijk, Ferry ten Brinke, Marieke Blom, Willeke van Soest, Arjon Velthoen, Monique Driesse, Ernst Jan Grootenhuis en Jeroen Jacobi.Ten slotte:

Het herkauwers team van Boehringer Ingelheim wenst u fijne feestdagen en een gezond 2019.