Dierenartsen

Nieuwsbrief dierenartsen - Augustus 2018

Introduceer Ubropen 1e keus injector bij uw veehouders!

Introduceer op een eenvoudige manier de 1 e keus injector Ubropen bij uw veehouders met behulp van de Ubrobox. Voeg aan de Ubrobox een doos Ubropen toe. Zo stimuleert u het nemen van melkmonsters en het inzetten van een eerste keus injector. Er zijn ook nog andere mogelijkheden om het gebruik van 1 e keus injectoren bij uw veehouders onder de aandacht te brengen, zoals stickers met 1 e en 2e keus en een analyse van de ratio van het gebruik van 1 e en 2e keus injectoren op een bedrijf. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden. 

Behandeladvies voor in de uier

Ubrobox

  • Graad 1 en 2 mastitis: behandelen met een eerste keus middel, zoals Ubropen, tenzij een eerste keus onvoldoende werkzaam blijkt.
  • Graad 3 mastitis: behandelen met een tweede keus middel, zoals Ubrolexin®.
  • Melkmonster onderzoek, dit moet niet voor elke inzet van antibiotica, wel op bedrijfsniveau. Ons advies is om van elke mastitis voor de behandeling een melkmonster te nemen en het monster in te vriezen of direct te onderzoeken.

  • Penicilline, de verantwoorde eerste keus
  • Effectieve behandeling van gram positieve mastitis
  • Gemak, eenmaal daags toedienen
  • Flexibele behandelingsduur 3 tot 5 dagen

Bovela® en BVD vrij routes 

BVD vrij zijn loont op elk bedrijf. Daarom is het belangrijk om BVD vrij te blijven. De enige manieren om tegen BVD te beschermen zijn biosecurity maatregelen en vaccinatie. Bovela® kan gebruikt worden in combinatie mei het BVD bestrijdingsprogramma via de routes jongvee antistoffen en oorbiopten.

Nieuwe Vaccinatie App voor rundveedierenartsen

Boehringer Ingelheim lanceert een Vaccinatie App voor rundveedierenartsen. De nieuwe app maakt het eenvoudiger om vaccinaties te

registreren, te administreren en (her)vaccinaties in te plannen samen met de veehouder. De app biedt hiermee een handig hulpmiddel om efficiënt te werken en tijdig te vaccineren. De App is beschikbaar via Boehringer Ingelheim en te downloaden in de Google Playstore of de App Store.

Aanmelden voor de App en meer informatie vindt u via 
www.boehringer-magazines.nl/vaccinatie-app.